De opening van de overzichtstentoonstelling heeft onder grote belangstelling plaatsgevonden. Hieronder staan enige foto’s die gemaakt zijn tijdens deze openingsdag.
Terug naar start < Vorige pagina < Volgende pagina >
In totaal zijn er op de tentoonstelling ongeveer 80 schilderijen en tekeningen te zien. Er zijn ook mooie voorwerpen aanwezig die door WW gemaakt zijn. Het boek over Wilm Wouters “ Wilm Wouters en zijn toevlucht Volendam” is te koop in het Volendams Museum en in Hotel Spaander. Het kost 15 euro. 
Vorige pagina < Terug naar start <
Gedicht over het schilderij van Klaasje Zwarthoed. door Johan Butter Wilm Wouters op zijn best Buiten gierde de wind, maar binnen was het aangenaam. Klaasje Zwarthoed (Pinkhof) poseerde. Wilm had het in zijn vingers, met potlood werden de contouren en uitdrukkingen op het dunne oorlogsdoek gezet. Een precies lijnenspel dat meesterlijk wordt weergegeven. Een ruwe diamant is geboren. De versleten, ruige muts heeft menig ontbering doorstaan. In magere jaren werd de groene veter aangetrokken. De gelaatsuitdrukking spreekt boekdelen: Zal ik mijn laatste zilveren knaak op het offerblok gooien, of niet? Mijn vrienden zitten in Spaander, grote en kleine Frerik. Ook wel de musketiers genoemd. De zilveren knoop, het sieraad, afstekend op het rode befje. En dan in alle eenvoud, het versleten dasje. Een erfstuk van vader. Ook de rode polkabaai die de kou trotseert wordt op stoffelijke wijze weergegeven. leder pluisje, elke stik, alles heeft zijn belevenis. Het doorschijnende rechteroor laat het rode, Volendamse bloed zien En dan het stoppelbaardje, dat glinstert van schoonte. Tot slot de gevouwen handen, die vele noeste arbeid hebben verricht. Wilm wist dit alles als geen ander weer te geven. Hij maakte van dit kunstwerk een geslepen diamant.
Volgende pagina >
De opening van de overzichtstentoonstelling heeft onder grote belangstelling plaats ge- vonden. Hieronder staan wat foto’s die gemaakt zijn tijdens deze openingsdag.
In totaal zijn er op de tentoonstelling ongeveer 80 schilderijen en tekeningen te zien. Er zijn ook mooie voorwerpen aanwezig die door WW gemaakt zijn. Het boek over Wilm Wouters “ Wilm Wouters en zijn toevlucht Volendam” is te koop in het Volendams Museum en in Hotel Spaander. Het kost 15 euro. 
Volgende pagina > Vorige pagina < Vorige pagina < Terug naar start < Terug naar start <
Wilm Wouters op zijn best Buiten gierde de wind, maar binnen was het aangenaam. Klaasje Zwarthoed (Pinkhof) poseerde. Wilm had het in zijn vingers, met potlood werden de contouren en uitdrukkingen op het dunne oorlogsdoek gezet. Een precies lijnenspel dat meesterlijk wordt weergegeven. Een ruwe diamant is geboren. De versleten, ruige muts heeft menig ontbering doorstaan. In magere jaren werd de groene veter aangetrokken. De gelaatsuitdrukking spreekt boekdelen: Zal ik mijn laatste zilveren knaak op het offerblok gooien, of niet? Mijn vrienden zitten in Spaander, grote en kleine Frerik. Ook wel de musketiers genoemd. De zilveren knoop, het sieraad, afstekend op het rode befje. En dan in alle eenvoud, het versleten dasje. Een erfstuk van vader. Ook de rode polkabaai die de kou trotseert wordt op stoffelijke wijze weergegeven. leder pluisje, elke stik, alles heeft zijn belevenis. Het doorschijnende rechteroor laat het rode, Volendamse bloed zien En dan het stoppelbaardje, dat glinstert van schoonte. Tot slot de gevouwen handen, die vele noeste arbeid hebben verricht. Wilm wist dit alles als geen ander weer te geven. Hij maakte van dit kunstwerk een geslepen diamant.
Gedicht over het schilderij van Klaasje Zwarthoed door Johan Butter